Mesiangervo kasvaa ympäri maan kosteilla paikoilla niityillä, puiden, usein lehtipuiden varjoissa, ei siis liian rankassa varjossa, ojien varsilla ja hakkuuaukioillakin. Samalla paikalla voi olla usein nokkostakin. Alue ei välttämättä ole iso mutta sitten siellä onkin mesiangervoa paljon! 

Tässä on kuvattu vaihteluväli minkä kokoisina mesiangervon nuoret lehdet kannattaa kerätä. Huomaa lehden vastakkaiset lehdykät ja niiden vekkimuoto. Pääty lehdykkä on hiukan vadelman lehden oloinen, mutta mesiangervon tuoksu paljastaa sen!

Voit aistia siinä aromikkuutta, lääkkeen omaisuutta ja siinä onkin salisyylihappoa ja kasvi on ollut tärkeä Aspiriinin kehittämisessä. Lisätunniste on vain toiselta puoleltaan punainen lehtiruoti.

Mesiangervo kukkii heinäkuussa ja sen kyllä huomaa! Kuvan kukat ovat juuri oivassa keräyskunnossa eli kukat eivät ole kaikki vielä avautuneet ja ovat vielä kauniin valkoisia.

Mesiangervon kukat on helppo kuivata ja niitä voi uuttaa kermaan tai vaikka miedossa uunin lämmössä.

Lue tästä kuinka teet mesiangervojäätelöä.

nfd

Varoitus!

Aspiriiniallergisten, salisylaateille yliherkkien kannattaa käyttää varoen koska sisältää salisyylihappoa ja sen esiasteita ja johdannaisia. Mesiangervoa ei suositella raskaus- eikä imetysaikana käytettäväksi. Ei suositella alle 2-vuotiaille lapsille.

Laita oma hortareseptisi!

Hortapuiston blogissa on jo nyt reseptejä ja jatkossa enemmän. Laita sinäkin omat suosikkihortareseptisi meille! Laita soveltuvasti esim 2 tai 4 hengen annoksen määrät reseptiin ja mielellään kuva valmiista annoksesta ja jos haluat, myös raaka-aineista. Laita materiaali meilillä jouko.kivimetsa@gmail.com ja editoimme sitä julkaisua varten.

Muista! Voit tulla maistelemaan kaikkia mahdollisia hortaherkkuja maailman hortamekkaan Hollolaan 4.-5.8.2021 kansainvälisesti merkittävimpään joka toinen vuosi Messilän kartanolla pidettävään tapahtumaan: HORTA2021 HOLLOLLA. Tänä aloitusvuonna tapahtumaan on vapaa pääsy!