Jyväskylän hortapuisto

Jyväskylän hortapuisto on osa kaupungin viheralueiden kokonaisuutta, Kehä Vihreää. Siinä on tavoitteena luoda entistä vehreämpiä ja selkeämpiä viheryhteyksiä reitin varrelle. Yksi tällainen viheryhteys on Tuomiojärven ja Tourujoen välillä. Viheryhteyden kehittämisen pohjaksi on valmistunut ideasuunnitelman luonnos, johon voi tutustua tästä linkistä.

Hortapuiston sijainniksi on suunniteltu Tuomiojärven rantareitin varren aluetta ravintola Priimuksen lähistöllä. Samalle alueelle on suunnitteilla kaupunkiviljelyä ja hedelmäpuita. Suunnitelman hortapuistosta tulee sivuille tällä tietoa maaliskuu 2021 aikana. Puiston avajaisia suunnitellaan (koronatilanne huomioonottaen) kesäkuun alkuun. Sen jälkeen järjestettävistä opastuskierroksista tulee tarkempi aikataulu myös.

Koskenharjunpuistoon toteutetaan myös aistikasvialue, jolle istutetaan lajeja, jotka tarjoavat erilaisia aistielämyksiä, mm. eri lailla tuoksuvia ja eri värisiä sekä tuntoisia lajeja.

Tule kuulemaan aiheesta hortapuisto-teeman asiantuntijoilta ja keskustelemaan oman kaupunkisi hortapuistosta Horta2021 Hollola -tapahtumaan 4.-5.8.2021 Voit samalla vierailla Lahden ensimmäisenä konseptoituun hortapuistoon.

Katso allaolevasta videosta 10.6.2021 avajaispäivän tunnelmia Jyväskylän hortapuistosta!