Mesiangervo on huikea kasvi ominaisuuksiltaan, tuoksultaan ja maultaan. Sen elegantti aromi jakaa mielipiteitä vähän kuin Aura-juusto, mutta uutettuna maitotuotteisiin, maku on usein kohdillaan useimmille. Erityisesti kesäisessä sesonkijäätelössä sitä kannattaa kokeilla juuri nyt heinäkuussa!

4 hengen annos

Ainekset:

Kourallinen mesiangervon kukintoja 

2 kananmunan valkuaista

2dl kuohukermaaSokeria/hunajaaVaniljasokeria
Koristeluun syötäviä kukkia, marjoja tms. 

Liota mesiangervon kukkia kermassa muutama tunti tai yön yli. Siivilöi ja vaahdota kerma. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa kermaan tuoreita mesiangervon kukintoja ja sokeria tai hunajaa maun mukaan. Erottele kananmunista valkuaiset ja vaahdota ne. Yhdistä valkuaisvaahto ja kermavaahto. Laita seos pakastusta kestävään rasiaan. Jäädytä välillä sekoittaen. Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua. Ota hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua. Koristele annos syötävillä kukilla ja marjoilla. 

Huom! Jos olet allerginen aspiriinille, vältä silloin salisylaatteja sisältävää mesiangervoa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.