Helposti lähestyttäviä reseptejä aloittelijoille. Näillä resepteillä pääset kokkailuissa alkuun, kun tunnistat jo muutamia luottokasveja, mutta niiden hyödyntäminen ruoanlaitossa tuntuu haasteelliselta. Vinkkien avulla pääset testaamaan, kuinka äkkiseltään karvaan makuisistakin villiyrteistä saadaan muutamalla pienellä kikalla maistuvaa, ravintorikasta ruokaa.Helppo ja nopea hortaleipä
Yksinkertainen ja sesongin mukaan muunneltavissa oleva leipä sopii aamu- ja välipalaksi tai vaikka lounaaksi, kun väliin paistaa kananmunan, lisää viipaleen kinkkua tai enemmän juustoa.
Ainekset:
Kauraleipää
Punaviinietikkaa
Oliiviöljy
Suola(Mustapippuri)
(Juusto, kinkku, kananmuna)
Muutamia seuraavista:
Voikukanlehtiä, pieniä ja sileäreunaisia
Siankärsämönlehtiä
Poimulehtiä
Piharatamoa
Maitohorsmanlehtiä
Vuohenputkea, pieniä ja heleänvihreitä
Koivunlehtiä, nuoria ja pehmeitä
Ohje:
Lorauta leivälle maun mukaan noin 1tl-1rkl punaviinietikkaa ja 1tl-1rkl oliiviöljyä. Lisää päälle juusto/kinkku/kananmuna. Asettele leivälle lopuksi vielä valinnainen horta ja rouhi päälle suola ja/tai mustapippuri.
Hortamunakas
Aloittelijan apu ja hortakonkarin arjen pelastus, munakas! Proteiinipitoisen munakkaan päälle voi laittaa hortaa joko kokonaisena tai pieneksi pilkottuna.
Ainekset:
Kananmuna
Oliiviöljy/voi
Valkosipuli
Mustapippuri
Suola
Muutamia seuraavista:
Voikukanlehtiä, pieniä ja sileäreunaisia, siankärsämönlehtiä, maitohorsmanlehtiä, poimulehtiä, piharatamoa, vuohenputkea, pieniä ja heleänvihreitä
Ohje: Kuullota valkosipulimurskaa oliiviöljyssä tai voissa. Lisää päälle kananmunat ja paista lähes kypsiksi. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa valinnainen horta ja rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Myös päälle voi lorauttaa vielä öliiviöljyä. Voit halutessasi lisätä munakkaaseen myös fetan palasia.